Vi använder oss av cookies vid ditt besök på vår webbsida. Cookies är en liten textfil som webbsidan du besöker begär att få spara på din dator eller mobila enhet. Läs mer...

Köp biljetter

Vuxen
Barn 8-17 år
Ungdom 18-25 år

Resdag

Resdag

Rabattkod/ Värdebeviskod

Ändra bokning

Bokningsnummer

Användarnamn (e-post)

Registrera / fyll på ditt resekort

Fem dolda weekendpärlor att upptäcka

Är du sugen på en weekendresa, men har redan sett London, Prag och Barcelona? Här är din expressguide till fem alternativa städer att besöka  – alla på bekvämt flygavstånd från Arlanda.
1. Sarajevo - en spännande nykomling

1. Sarajevo - en spännande nykomling

Vill du vara tidigt ute med att besöka en up-and-coming weekendfavorit? Då är Bosnien och Hercegovinas huvudstad ett riktigt bra och prisvärt val. Efter att Sarajevo återhämtat sig från kriget har en modern, spännande stad börjat växa fram. Här finns god mat och dryck, ett pulserande nattliv, mysiga marknader och stora shoppingcenter – och naturligtvis historia och kultur i mängder.

Missa inte: En promenad upp på någon av höjderna som omger Sarajevo. Den enastående vyn över staden gör ansträngningen väl värd mödan!

Resa hit: Inklusive en mellanlandning flyger du från Arlanda till Sarajevo på drygt 4,5 timmar.
2. Sopot - livsnjuteri på Polens riviera

2. Sopot - livsnjuteri på Polens riviera

Den klassiska kurorten Sopot är i dag ett bad- och nöjesparadis som brukar kallas Polens St Tropez. Här kan du njuta av plånboksvänliga spabehandlingar och promenader längs den 4,5 kilometer långa sandstranden – eller polska piroger och hippa barer. Om du stannar ett par extra dagar hinner du även upptäcka de större grannstäderna Gdansk och Gdynia.

Missa inte: Spatif, den legendariska krogen som varit de kreativa själarnas favorithak ända sedan 1960-talet. Ligger på Sopots livliga huvudgata Monte Cassino.

Resa hit: Direktflyg från Arlanda till Gdansk tar drygt 1,5 timmar. Tåget från Gdansk tar dig sedan till Sopot på knappt 15 minuter.
3. Sol och smaklöksfest i Malaga

3. Sol och smaklöksfest i Malaga

Den gamla hamnstaden Malaga förtjänar ett bättre rykte än som transferstad för att ta sig vidare till andra semestermål på Costa del Sol. Denna pärla är ett perfekt alternativ för dig som vill ha Spaniens värme, tapas och sangria, men tycker att Barcelona känns uttjatat. Om du vill falla in i turistklyschan kan du spana in huset där stadens stolthet Pablo Picasso föddes, men muséet uppkallat efter den store konstnären är i så fall att föredra.

Missa inte: Gamla stan med dess mysiga gränder att gå vilse i, vackra byggnader att beundra och trevliga tapasbarer att vila benen på.

Resa hit: Direktflyg från Arlanda till Malaga tar 4,5 timmar.
4. Brittiskt så det förslår i Brighton

4. Brittiskt så det förslår i Brighton

I charmiga Brighton får du all engelsk atmosfär som du söker i London – plus strandpromenader och bad. Här finns allt dessutom på lite bekvämare avstånd än i den engelska huvudstaden. Bra shopping, afternoon tea i vackra salonger, öl på mysiga pubar och ett riktigt bra nattliv. På välkända Brighton Pier kan du åka karuseller, spela på blippande maskiner och äta fish and chips.

Missa inte: North Laine, med över 300 unika affärer där du hittar allt från 50-talskitsch och knasig konst till handgjorda smycken och trendiga vintagekläder.

Resa hit: Direktflyg från Arlanda till Gatwick flygplats tar 2,5 timmar. Tåget från Gatwick till Brighton tar sedan ynka 22 minuter.

5. Storstad möter berg i Innsbruck

5. Storstad möter berg i Innsbruck

Nej, du måste inte åka till Alperna bara för att åka skidor. Österrikiska Innsbruck är alternativet för dig som vill kombinera en storstadsweekend med friluftsliv – här blandas medeltida byggnader med storslagna alpvyer, och exklusiv shopping med bergsvandring. Gondolliften Nordkettenbahnen tar dig 2 256 meter över havet, och på vägen upp kan du stanna till för att avnjuta en öl och en klassisk gulaschsoppa – eller varför inte besöka Alpenzoo?

Missa inte: Invid gamla stan ligger Markthalle – en saluhall där du kan köpa allt från fisk och tyrolska specialiteter till färska blommor.

Resa hit: Från Arlanda flyger du till Innsbruck på drygt 4,5 timmar, inklusive en mellanlandning.

Plånboksvänlig weekend

Att undvika de stora turistmassorna och välja en oväntad weekenddestination betyder oftast att resan även blir billigare. Ytterligare ett tips för att slimma budgeten är att utnyttja Arlanda Express boka tidigt-rabatt för din resa till och från Arlanda. Du kan få upp till 45 procents rabatt – ju tidigare du bokar, desto billigare blir det.

Läs mer här!

Text: Josefin Svenberg

Foto: Shutterstock

Expressguider

Hyr ditt semesterboende utomlands
Bästa brunchen i Stockholm
Bästa tipsen för mindre jetlag
Fyra heta resmål för både sol och skidor
Mysiga vinteraktiviteter i Stockholm
10 svenska dialektord att hålla koll på
Till hela listan Expressguider
Dela: Facebook Twitter