Vi använder oss av cookies vid ditt besök på vår webbsida. Cookies är en liten textfil som webbsidan du besöker begär att få spara på din dator eller mobila enhet. Läs mer...

Köp biljetter

Vuxen
Barn 8-17 år
Ungdom 18-25 år

Resdag

Resdag

Typ av resa

Rabattkod/ Värdebeviskod

Ändra bokning

Bokningsnummer

Användarnamn (e-post)

Registrera / fyll på ditt resekort

Våra bästa utlandsloppisar!

Planerar du att resa ut i Europa på semestern? Sommaren är loppisarnas tid också i Europa, därför har vi listat några måste-marknader i Europas populäraste turiststäder. Sätt på dig dina skönaste gympaskor och ta med dig vattenflaskan, här hittar du bästa utlandsloppisen.

London – Portobello Market
Du hittar antikviteter, mat, second hand märkesvaror, hantverk med mera.

Öppet måndag till onsdag 09.00-18:00, torsdag 09:00-13:00, fredag och lördag 09.00-19:00. 

Vad du än vet om loppmarknader så känner du till den här. Känd från filmen Notting Hill har Portobello Road blivit en av världens mest populära loppmarknader. Det här är världens största marknad för antikviteter och när vädret är vackert blir det mycket folk och mycket trångt, men låt inte det avskräcka dig, för här kan du fortfarande fynda äkta smycken och allehanda samlarföremål. Skulle du tröttna är det lätt att samla ny energi på något av marknadens alla gemytliga matställen.
 

Paris - Marché aux Puces de Saint-Ouen
Du hittar allt från möbler och designerkläder till antikviteter och gamla böcker.

Öppet måndagar 10.00 – 17.00, lördagar 09.00 – 18.00, söndagar 10.00 – 18.00

Paris största loppmarknad är verkligen en megaloppis som drar till sig miljontals besökare från hela världen. Om du bara orkar ta dig an det enorma utbudet går det fortfarande att göra riktiga fynd här. Den enorma marknaden breder ut sig över flera hektar och utbudet är lika överväldigande. Här träffar du både turister som dras till folkvimlet och japanska samlare på målmedveten jakt efter det där optimala vintagefyndet.
 

Milano – Mercatone dell’Antiquariato del Naviglio Grande/ Navigli Flea Market
Du hittar antikviteter, böcker, leksaker, möbler, smycken med mera.

Öppet sista söndagen varje månad (utom i juli) mellan klockan 08.30-18.30. 

Till Milano ska du åka den sista helgen varje månad. Då kan du besöka den fantastiska Mercatone dell’Antiquariato del Naviglio Grande, en av de största och populäraste loppmarknaderna i Milano. Den sträcker sig mer än två kilometer längs kanalen Naviglio Grande och erbjuder hundratals stånd i en enda lång allé av fyndmöjligheter. Antikviteter, smycken men framför allt kläder, här kan du hitta den där oväntade designerklänningen eller vintage-accessoarerna du drömt om. Allt i en gemytlig stämning som andas mer trivsel än köphets.


Aten – Monastiraki
Du hittar traditionella grekiska produkter, antikviteter, smycken och lädervaror.

Öppet söndagar.

Monastriaki-marknaden är det närmaste en österländsk basar du kommer i Europa. Nära Akropolis, i de gamla delarna av staden, hittar du Atens roligaste och populäraste loppmarknad. De smala gatorna består av ett myller av kaféer, små butiker och matställen som är små hål i väggen. På sommaren blir det snabbt varmt så ett tips är att komma tidigt, och du får inte vara för blyg för att pruta, förhandlingen ingår och försäljarna förväntar sig att du ska tycka att priset är för dyrt!
 

Berlin – Flohmarkt am Arkonaplatz
Du hittar möbler, kitschiga öststatsprylar, smycken, vinylskivor, kuriosa och vintagekläder.

Öppet söndagar mellan 10.00-16.00.

Varje söndag ger sig tusentals Berlinare ut på second hand-jakt, och det här är långt ifrån stadens största marknad. Men om du är intresserad av designprylar från sextio- och sjuttiotalen är den här loppisen perfekt, och också något av en favorit bland kännare. Den har också blivit en favorit bland barnfamiljer eftersom närområdet bjuder på några riktigt fina lekplatser att muta barnen med. Den perfekta loppisen för hela familjen när du är i Berlin!

Skribent: Johan Lindman
Bildkälla: Getty Images
 

Expressguider

Flyga med Fido
Europas bästa julmarknader
Värm upp dig i storstan
Fyra perfekta städer för en mini-weekend
Skaldjurskalas utomlands
Våra bästa utlandsloppisar!
Till hela listan Expressguider
Dela: Facebook Twitter