Vi använder oss av cookies vid ditt besök på vår webbsida. Cookies är en liten textfil som webbsidan du besöker begär att få spara på din dator eller mobila enhet. Läs mer...

Köp biljetter

Vuxen
Pensionär
Barn 8-17 år
Ungdom 18-25 år

Resdag

Resdag

Typ av resa

Ändra bokning

Bokningsnummer

Användarnamn (e-post)

Registrera / fyll på ditt resekort

ReseinformationDet är lätt att resa med Arlanda Express

Det är ingen nivåskillnad mellan tåg och plattform. Ute på Arlanda kan du ta hissen direkt mellan plattformen och flygterminalerna.

Resa med funktionssättning
Vi på Arlanda Express vill vi att alla ska känna sig välkomna när de reser med oss. Det är därför vi gör vårt bästa för att din resa ska bli så enkel, säker och bekväm som möjligt, oavsett dina behov och förutsättningar.

Resenärer med funktionsnedsättning får resa med en ledsagare gratis på sin biljett. Den mittersta vagnen på våra tåg har särskild plats för rullstol med rymlig yta. Där finns även en handikapptoalett.

Ledarhund får medfölja utan extra kostnad och får vistas i hela tåget – det vill säga även utanför den djur­tillåtna avdelningen.

Ledsagning
Arlanda Express tillhandahåller ledsagning från våra plattformar på Arlanda flygplats till respektive terminal och flygbolag. Ledsagningen beställs av tågvärdarna ombord när resan påbörjas. Vid våra plattformar på Arlanda finns även så kallade "pick up points" med snabbtelefon för beställning av ledsagning till flyget.
Reser du med flyg till Arlanda ombeds du kontakta respektive flygbolag för ledsagning till Arlanda Express. Resande med andra tågbolag till Stockholms central för fortsatt resa med Arlanda Express ombeds kontakta SJ Kundservice, tel 0771-75 75 99 mer info hittar du här >>

Ledsagning med Färdtjänst, läs mer här.

Färdtjänst
Om du har färdtjänst genom Stockholms Läns Landsting så kan du resa på Arlanda Express med ditt färdtjänstkort, du behöver inte lösa biljett i förväg utan visar upp ditt kort ombord för tågvärden vid visering. Resan betalas i efterhand via faktura tillsammans med övriga färdtjänstresor. Ring Färdtjänst, tel 08-720 80 80 om du har några frågor eller läs mer här.

Incheckning på Stockholm C
Ett flertal flygbolag erbjuder incheckning redan i vår vänthall. Kontrollera med ditt flygbolag vad som gäller för din resa.

Bagage
Våra tåg är byggda för att vara rymliga och bekväma för alla typer av flygresenärer med alla sorters bagage. Från smala portföljer till tjock packning.
Bagaget placerar du smidigt i de stora bagagehyllorna som du hittar alldeles invid vagnsdörrarna. Av säkerhetsskäl ber vi dig hålla mittgångar och dörrar fria från bagage. Högst tillåtna vikt per kolli bestäms av ditt flygbolags regler.

Av säkerhetsskäl ber vi dig som reser med stort/tungt bagage att ta hissen istället för rulltrapporna.

Eluttag
Du kan smidigt ladda din mobiltelefon, läsplatta eller dator vid våra säten. Det finns elluttag vid de flesta sätena ombord.

Wifi
Vi erbjuder gratis wifi ombord.

Barnvagnar, rullstolar
I en av tågets mittvagnar finns ett särskilt anpassat utrymme för rullstolar och barnvagnar.

Cyklar
Vi följer flygbolagens riktlinjer vad gäller cyklar. Cykeln behöver inte vara paketerad, tänk bara på att placera den så att den inte hindrar andra passagerare eller personal att passera.

Djur
Reser du med hund eller andra mindre sällskapsdjur ska dessa förvaras i bur eller motsvarande enligt ditt flygbolags föreskrifter. I sådana fall ber vi dig att sitta i en av tågens mittvagnar, utifrån märkt med en djurtillåten dekal för att inte störa allergiker. Detta gäller dock inte ledarhund för synskadade som självfallet får åka i alla vagnar.

Farligt gods
Som resande med Arlanda Express ansvarar du själv alltid för ditt bagage, precis som när du flyger. Detta innebär att du inte får medföra farligt gods eller föremål som kan skada eller medföra besvär och obehag för andra resenärer eller för Arlanda Express.

 

Dela: Facebook Twitter