Vi använder oss av cookies vid ditt besök på vår webbsida. Cookies är en liten textfil som webbsidan du besöker begär att få spara på din dator eller mobila enhet. Läs mer...

Ändra bokning

Bokningsnummer

Användarnamn (e-post)

Registrera / fyll på ditt resekort

SäkerhetVisste du att när vi byggde våra tåg var kraven på säkerheten hos vissa detaljer i Arlanda Express-tågen är högre än på tågen som går under Engelska kanalen? Fast egentligen är det ju självklart, när det gäller tåg som når en hastighet av 200 km/h och tar upp till 190 sittande passagerare. Ingenting får lämnas åt slumpen. Till exempel är alla detaljer i tågens inredning noga valda med hänsyn till brandsäkerheten.

Men det räcker inte bara med att tågen i sig fungerar väl, de måste också fungera tillsammans med det automatiska säkerhetssystem som finns längs banan samt de el- och spänningsförhållanden som tåget måste anpassas för. De första Arlanda Express-tågen testkördes därför under hela ett års tid och kontrollerades av tre olika myndigheter, innan de togs i bruk. För din säkerhets skull.
 

Arlanda Express Visselblåsarfunktion
A-Train strävar efter att upprätthålla ett öppet affärsklimat och en hög etisk nivå som ligger i linje med våra värderingar. Vi värnar om säkerheten och respekten för alla människor som berörs av vår verksamhet. A-Trains Visselblåsarfunktion ger en möjlighet till att rapportera allvarliga missförhållanden såsom bedrägeri, korruption eller andra oegentligheter och som kan vara ett allvarligt hot mot individers liv och hälsa. Genom att rapportera misstänkta eller faktiska allvarliga oegentligheter hjälper du oss att säkerställa att vi verkar i linje med våra värderingar.

Anmäl ditt ärende här
 

Säkerhet ombord
Använd bagagehyllorna och lämna dörrar och mittgångar fria. En av mittvagnarna har extra utrymme för barnvagnar och rullstolar.
Följ alltid personalens anvisningar vid en nödsituation. De är utbildade för att hantera olika typer av nödsituationer och är väl insatta i säkerhetsförhållandena.


Hjärtstartare
Våra hjärtstartare har redan räddat liv, de finns ombord på alla Arlanda Expresståg, samt i vårt biljettkontor i vår vänthall och vid norra delen av plattformen, spår 1 och 2 i Stockholm Central. Ta gärna en titt nästa gång du reser med oss. Vår ombordpersonal är utbildade och genomgår kontinuerligt en fortbildning i hjärt-lungräddning. 

 

Dela: Facebook Twitter