Vi använder oss av cookies vid ditt besök på vår webbsida. Cookies är en liten textfil som webbsidan du besöker begär att få spara på din dator eller mobila enhet. Läs mer...

Köp biljetter

Vuxen
Barn 8-17 år
Ungdom 18-25 år

Resdag

Resdag

Rabattkod/ Värdebeviskod

Ändra bokning

Bokningsnummer

Användarnamn (e-post)

Registrera / fyll på ditt resekort

Träning, mat och trygga favoriter. Kolla in 2017 års hetaste resetrender.

Har du också en resa på önskelistan? Vi svenskar reser mer än någonsin, och 2017 ser inte ut att bli något undantag. Kolla in vilka resetrender som spås influera det nya året.

Folk har i alla tider drömt om resor och äventyr – men hur, var och vad skiftar från år till år. Johanna Danielsson, ansvarig för Travel & Tourism på Kairos Future, har koll på de hetaste resetrenderna inför 2017.

– Vi påverkas av oroligheterna i världen och väljer destinationer som vi upplever som trygga favoriter. Kanarieöarna är ett hett tips, men årets raket blir nog Kroatien. Inget annat resmål har ökat lika snabbt de senaste åren om man räknar in både resor som bokats via researrangör och de som organiseras på egen hand.

Trots terrorhot och oroligheter har vi ökat vårt resande de senaste åren, både utomlands och inom Sverige. Johanna Danielsson spår att reseintensiteten kommer att ligga kvar på hög nivå även kommande år. Skillnaden är att statusen nu ligger mer i vad vi gör på resan än vart vi reser.

Kroatien bergsklättring

– Träningsresor fortsätter att växa, på en allt mer avancerad och omväxlande nivå. Forskningsresultat visar att aktivitet i naturen gör oss lyckliga, ökar vårt välbefinnande och sänker stress. Det är viktiga faktorer för många människor som söker avkoppling från en intensiv vardag och som också förväntas hämta kraft för att kunna prestera bättre när de är tillbaka på jobbet.

Att vi vill vara aktiva även under semestern har närmast blivit en självklarhet. Oavsett om du föredrar dans, klättring eller yoga finns resan du drömmer om redan färdigpaketerad. Och den kan mycket väl äga rum mitt ute på en ocean.

– Kryssningar, särskilt i Medelhavet, har fortfarande en stark tillväxtpotential som baseras på att koncepten breddas till att gälla många fler typer av kryssningar som tilltalar nya grupper av människor, säger Johanna Danielsson.

Yogaretreats, surfläger och maratonlöpning i all ära, men även resor där matupplevelserna står i fokus kommer starkt. Dock är det inte alltid njutningen som kommer i första hand.

Kroatien

– Maten fortsätter att öka i betydelse, men nu blir vi allt mer intresserade av vilken nytta maten gör i våra kroppar och för vårt tänkande. Ibland är det till och med viktigare än att det smakar gott.


Text: Therese Johansson
Foto: Shutterstock

 

Expressguider

Hyr ditt semesterboende utomlands
Bästa brunchen i Stockholm
Bästa tipsen för mindre jetlag
Fyra heta resmål för både sol och skidor
Mysiga vinteraktiviteter i Stockholm
10 svenska dialektord att hålla koll på
Till hela listan Expressguider
Dela: Facebook Twitter