Vi använder oss av cookies vid ditt besök på vår webbsida. Cookies är en liten textfil som webbsidan du besöker begär att få spara på din dator eller mobila enhet. Läs mer...

Köp biljetter

Vuxen
Pensionär
Barn 8-17 år
Ungdom 18-25 år

Resdag

Resdag

Typ av resa

Ändra bokning

Bokningsnummer

Användarnamn (e-post)

Registrera / fyll på ditt resekort

A-Train AB

Arlanda Express ägs och drivs av A-Train AB som även projekterade och byggde den nya Arlandabanan. När banan stod klar hösten 1999 överlämnades anläggningen till staten. I gengäld leasar nu A-Train AB tillbaka Arlandabanan med en exklusiv koncession, dvs. rätten att köra tågtrafiken fram till år 2050, och verksamheten drivs helt och hållet på marknadsmässig grund.

På A-Train AB ser vi inte oss själva som ett transportföretag i traditionell mening. Vi ser oss istället som en förlängning av flygresan, och i den meningen är det självklart för oss att ge våra kunder samma höga service, goda komfort och omtanke som flygbolagen gör.

Under 2002 blev vi valda till Årets Transportföretag och vi har dessutom fått utmärkelsen Bra Miljöval av Svenska Naturskyddsföreningen.

Alla våra resor är märkta med Naturskyddsföreningens miljömärkning Bra Miljöval.

Bra Miljöval har de tuffaste kraven i Europa för miljömärkning av persontransporter. A-Train AB blev först i Sverige med att klara de nya reglerna när de skärptes 2002. Detta innebär bland annat att vi redovisar och ser till att vi följer de fastslagna gränsvärdena för energiförbrukning, utsläpp av växthusgaser och kväveoxider, samt att vi bara har miljömärkta toalett,- handukspapper och miljömärkt tvål på fordonens samtliga toaletter. Kriterierna ställer även krav på 100 % förnybar el, varav 50 % ska var märkt med Bra Miljöval. Vi väljer dock att gå ännu längre och köper bara el märkt med Bra Miljöval.

 

Dela: Facebook Twitter