Vi använder oss av cookies vid ditt besök på vår webbsida. Cookies är en liten textfil som webbsidan du besöker begär att få spara på din dator eller mobila enhet. Läs mer...

Köp biljetter

Vuxen
Barn 8-17 år
Ungdom 18-25 år

Resdag

Resdag

Rabattkod/ Värdebeviskod

Ändra bokning

Bokningsnummer

Användarnamn (e-post)

Registrera / fyll på ditt resekort

Slott och koja, vatten och berg. Expressguide till tio otippade konferenspärlor.

Från Draculas slott i Transsylvanien till eremitkoja på Åland, från Färöarnas dramatiska berg till Themsens lugna vatten. Här är tio otippade destinationer för en konferens ni sent ska glömma!

1. I Draculas spår
Trött på lugna, sterila konferensmiljöer? På slottet Bran, känt som Draculas slott, i rumänska Transsylvanien utlovas en prisvärd konferens med både hög standard och spännande vampyrhistorier. Inget för den lättskrämda – men garanterat minnesvärt!

Resa hit: Direktflyg Arlanda–Bukarest tar knappt 3 h, därefter 20 mil till slottet Bran.

2. Hyr en egen ö
På Åland finns Silverskär Islands – tre öar som var och en bara kan hyras av en grupp åt gången. För ledningsgruppen som vill koppla bort omvärlden finns Sviskär med sin eremitkoja, medan större sällskap kan välja Silverskär eller Klobben.

Resa hit: Direktflyg Arlanda–Mariehamn tar en halvtimme, därefter 3,5 mil till Mokas och sedan tio minuters båttur till Silverskär.

Tropical Island Berlin

3. Badbonanza i Berlin
Konferens i Tyskland = grått och stelt? Inte på Tropical Islands! I Europas största äventyrsbad kan ni lattja loss – förlåt, teambuilda – i en konstgjord övärld med tät regnskog, sandstränder och artificiellt solljus. Övernattar gör ni i safaritält på stranden eller i helt vanliga rum.

Resa hit: Direktflyg Arlanda–Berlin tar 1,5 h, därefter cirka tio mil till Tropical Islands.

Färöarna

4. Fagert på Färöarna
För naturälskarna, och hårdingarna som kan behöva mjukas upp och hänföras av storslagna vyer, är Färöarna ett utmärkt konferensresmål. När ni inte gör spännande utflykter bland de gröna bergen, bor och konfererar ni i mysiga huvudstaden Torshávn.

Resa hit: Flyg från Arlanda till Färöarnas flygplats Vágar tar drygt 4 h med en mellanlandning, därefter fem mils bilresa till Tórshavn.

5. Ohrid – Balkans pärla
Makedonien är det perfekta alternativet för er som vill åka till en vacker, historisk och varm plats, men ändå hålla kostnaderna nere. I staden Ohrid, vid sjön med samma namn, får ni garanterat mycket konferens och genuinitet för pengarna.

Resa hit: Flyg Arlanda–Skopje tar cirka 5 h med en mellanlandning. Avståndet från Skopje till Ohrid är 17 mil.

6. Kanalisera företaget rätt
Att hyra kanalbåt i England är ett rofyllt och intimt konferensalternativ för det lilla teamet eller ledningsgruppen. Börja i London och åk västerut på den berömda Themsen, mot Oxford. Bli betagna av vackra byggnader och charmiga byar, stanna till vid mysiga pubar och upptäck utflyktsmålen längs vägen.

Resa hit: Direktflyg Arlanda–London tar cirka 2,5–3 h.

Las Vegas

7. All-in i Las Vegas
Kanske inte det billigaste alternativet, men ett besök i den amerikanska nöjesmetropolen blir garanterat en oförglömlig konferens. På dagarna har ni möten, på kvällarna ser ni häftiga shower och besöker casinon på The Strip. Kombinera med en tur till Grand Canyon för ännu mer storslagenhet.

Resa hit: Direktflyg Arlanda–Las Vegas tar cirka 10,5 h.

Biarritz Frankrike

8. Vågade möten i Biarritz
För en aktiv konferens beger ni er till Biarritz på baskiska kusten i Frankrike. I Europas surfmecka är vindsurfing den självklara teambuildingaktiviteten, men för landkrabbor finns även fina golfbanor och andra aktiviteter. Varva med konfererande och kulinariska äventyr – très bien!

Resa hit: Flyg Arlanda–Biarritz tar 6–7 h med en mellanlandning.

Konferens

9. Inspireras i studiemiljö
Om ni helst stannar i Sverige finns flera spännande, alternativa konferensmiljöer att upptäcka. Eller vad sägs om Out of the Office, en mötesplats på Chalmers universitetsområde i Göteborg? Här konfererar ni i en innovativ och inspirerande miljö där akademi möter näringsliv.

Resa hit: Direktflyg Arlanda–Landvetter tar knappt 1 h, därefter tre mil till Chalmers i centrala Göteborg.

10. Kylig konferens i norr
Spektakulärt, upplevelserikt – och bitande kallt. En konferens på Icehotel i Jukkasjärvi kan innehålla allt från isskulpteringskurser och hundspannsturer till norrskensupplevelser. Sover gör ni på is, i vildmarkscampen eller i varma hotellrum.

Resa hit: Direktflyg Arlanda–Kiruna tar 1,5 h, därefter två mil till Icehotel i Jukkasjärvi.


När du flyger kan du välja att klimatkompensera för din flygresa, det kan du bland annat göra direkt hos flygbolaget eller via Tricorona.

 

Text: Josefin Svenberg
Foto: Shutterstock

 

Expressguider

Hyr ditt semesterboende utomlands
Bästa brunchen i Stockholm
Bästa tipsen för mindre jetlag
Fyra heta resmål för både sol och skidor
Mysiga vinteraktiviteter i Stockholm
10 svenska dialektord att hålla koll på
Till hela listan Expressguider
Dela: Facebook Twitter