Vi använder oss av cookies vid ditt besök på vår webbsida. Cookies är en liten textfil som webbsidan du besöker begär att få spara på din dator eller mobila enhet. Läs mer...

Köp biljetter

Vuxen
Barn 8-17 år
Ungdom 18-25 år

Resdag

Resdag

Typ av resa

Rabattkod/ Värdebeviskod

Ändra bokning

Bokningsnummer

Användarnamn (e-post)

Registrera / fyll på ditt resekort

Bästa brunchen i Stockholm

Helgbrunchen har blivit veckans roligaste måltid. Sov ut på morgonen, träffa dina vänner och unna dig något gott. I Stockholm finns det många restauranger och caféer som kan erbjuda en fantastisk brunch eller helgluncher av olika slag. Buffé eller à la carte, vegetariskt eller asiatiskt, utsikt eller utställning? Vad du än gillar kan du garanterat hitta något som faller i smaken. Vi tipsar om fem härliga brunchställen som måste besökas!

Rival
Hotell Rivals brunchbuffé dukas upp på helger mellan 13.00 och 17.30. Här kan du frossa i både nyttigt och onyttigt med bland annat råbiff, pannkakor, varma rätter, chark samt sötsaker i mängder. Självklart tillsammans med en traditionell Bloody Mary eller ett glas iskall champagne. Kanske den perfekta avrundningen på en skön helg?

Mariatorget 3
Brunchbuffé varje lördag och söndag från kl. 13.00
Pris: 325 kr per person exkl. dryck. Halva priset för barn upp till 10 år.


Fotografiska
Här kan du kombinera brunchen med en förförisk utsikt över Stockholms inlopp och ett besök på någon av de spännande fotoutställningarna i huset. Paul Svensson och hans team levererar hållbar njutning med en brunchbuffé som serveras i tre olika stationer: kallt, varmt och sött. Precis som på restaurangens andra menyer är det grönt, ekologiskt och säsongsbetonat som står i centrum.   

Stadsgårdshamnen 22
Brunchbuffé lördag och söndag 11.00–16.00
Pris: ca 395 kr inkl. entré till utställningarna.


Greasy Spoon
Greasy Spoon är ett utav stockholmarnas säkraste kort för den som gillar frukost och brunch, här serveras det nämligen ända inpå eftermiddagen. På menyn finns ägg i alla tänkbara varianter tillsammans med tunga och gudomliga klassiker som rösti eller black pudding. Pannkakorna är en självklarhet men du hittar även en del veganska alternativ. Greasy Spoon finns både på Odenplan och Södermalm.

Tjärhovsgatan 19 och Hagagatan 4
Brunch varje dag, både vardag och helg
Meny med priser mellan 45-159 kronor/portion.


Kaknästornet
Är man ute efter Stockholms mest imponerande utsikt i kombination med en fantastisk brunch bör man bege sig till 28:e våningen i Stockholms högsta torn. Den särpräglade exteriören och ett klientel som inte sällan utgörs av internationella fingäster på besök skapar dessutom en särskild stämning som är värd att upplevas. Ett riktigt turistställe, fast på ett bra sätt! Brunchen erbjuder en generös buffé med allt du kan tänka dig, från helgens stek till amerikanska pannkakor och goda desserter. Perfekt för att ta med familj och vänner för en avslappnad lördag eller söndag.

Mörka Kroken 28–30
Lördagar och söndagar 11.00–16.30
Pris: 315 kr. Barn 0-2 gratis, 3-6 år 75kr och 7-12 år 150kr. Hissavgiften ingår om du bokar bord.


Berns Asiatiska
Det här var den första kinesiska restaurangen i 40-talets Sverige, och man fortsätter idag med att introducera nya smaker från Asiens alla hörn. Välj bland färdigkomponerade menyer eller plocka ut dina personliga favoriter. En utav Stockholms mest klassiska restauranger och en social institution där du och ditt sällskap delar på den mat ni beställer för en extra härlig matupplevelse.

Berzelii Park
Lördag och söndag 11.00–13.30 och 14.00–16.00
Pris: ca 395 kr, upp till 6 år 125 kr, 7–12 år 215 kr.

Text: Johan Lindman
Foto: Getty Images 
 

Expressguider

Flyga med Fido
Europas bästa julmarknader
Värm upp dig i storstan
Fyra perfekta städer för en mini-weekend
Skaldjurskalas utomlands
Våra bästa utlandsloppisar!
Till hela listan Expressguider
Dela: Facebook Twitter